خانه
En
02122367612
سازه-چادری-دانشگاه-الزهرا

سازه چادری دانشگاه الزهرا – تهران

جدول مشخصات سازه چادری دانشگاه الزهرا – تهران

سال اجرا  1393
جنس لایه پارچه: ۹۰۰gr/m2/الیاف: پلی استر/ رویه:PVC / روکش محافظ:PVDF
مساحت 303 مترمربع
کارفرما دانشگاه الزهرا
طراحی و معماری گروه فنی و مهندسی شرکت آسمانه – سایه روشن
هدف از ساخت سازه چادری:

برای راهرو ارتباطی به سلف سرویس دانشگاه الزهرا، احتیاج به یک پوشش محافظت کننده در مقابل عوامل جوی همچون بارش باران و برف و یا یک سایبان در تابش آفتاب بوده است. برای این منظور گزینه­‌های متعددی مانند یک سقف بنایی، سقف متحرک، سازه‌ چادری و… پیش روی مدیران دانشگاه قرار داشته است که در نهایت با توجه به خصوصیات سازه چادری از جمله زیبایی این سازه­‌ها، تصمیم بر استفاده از یک سازه چادری گرفته شد.

پروژه سازه چادری دانشگاه الزهرا در اواخر سال 1392 مطرح و طراحی آن انجام گرفت. ساخت و نصب این سازه پارچه‌­ای در سال 1393 انجام شد.

مشخصات سازه چادری و تکیه­ گاه­ ها:

راهرو ارتباطی مدنظر در دانشگاه الزهرا دارای عرض 8 متر و طولی بالغ بر 48 متر می­باشد. این راهرو در یک فضای باز قرار گرفته است و در دو ضلع مجاور آن 14 عدد ستون بتنی در فواصل 8 متر قرار دارد. این ستون­ها نقش تکیه­ گاه­ های اصلی سازه چادری را ایفا می­کنند.

سازه چادری در اطراف خود به این ستون­ها کشیده می­شود و به وسیله تغییر کدارتفاعی پارچه در هر یک از تکیه­ گاه ­ها، فرم زیبای قله و دره (ridge and valley) در این سازه چادری ایجاد می­گردد. ستون­های موجود دارای مقطع مربع و به طول ضلع 40 سانتیمتر بوده و ارتفاع آنها 5/5 متر می­باشد.

لازم به ذکر است که برای ایجاد فرم و شکل مناسب در سازه‌ چادری بایستی آنها را تحت کشش قرار داد. نیروی کششی اعمال شده به سازه پارچه­ ای با توجه به فرم، ابعاد و محل قرارگیری آنها متفاوت خواهد بود. در سازه چادری دانشگاه الزهرا، این نیروهای کششی مقادیر قابل توجهی داشتند، بنابراین لازم بود تا ستون­های بتنی تقویت شوند. برای این امر از لوله‌های فولادی بدون درز (مانیسمان) 6 اینچ استفاده شده است. این لوله‌ها که به صورت قطری ستون­های بتنی را به یکدیگر متصل کرده ­اند باعث یکپارچگی و انسجام سازه های تکیه ­گاهی شده ­اند.

ترکیب ستون­های بتنی مستقیم که زاویه­ های 90 درجه و تیز دارند و لوله­ های صلب فولادی که به صورت قوسی شکل نور شده­ اند با سیستم کاملا انعطاف پذیر سازه های چادری که در آن پارچه از نقطه­ ای به نقطه دیگر به صورت مداوم در حال تغییر شکل می­باشد، ساختار ویژه و خاصی به این پروژه بخشیده است.

نحوه خروج و هدایت آب باران در سازه چادری:

با توجه به فرم قله و دره این سازه چادری، گوشه­‌های پارچه به صورت یک در میان در نقاط قعر و راس قرار دارند. برای هدایت آب باران در اتصالات کشنده پارچه، لوله­ های آب­رو تعبیه شده است. این لوله ها در گوشه ­هایی از پارچه که در قعر هستند، متصل شده ­اند. آب­های سطحی جمع ­آوری شده از سطح پارچه که به این نقاط منتقل می­شوند از طریق مجرای فاضلاب موجود در بدنه ستون­های بتنی هدایت و از آنجا تخلیه می­گردد.

پوشش رنگ سازه چادری و سازه فلزی:

در معماری ساختمان­های موجود در دانشگاه الزهرا از عناصری استفاده شده است که در آنها رنگ غالب ، رنگ قهوه ­ای می­باشد. با توجه به این موضوع، برای اینکه سازه چادری و سازه فلزی تناسب قابل قبولی با معماری موجود داشته باشند و در عین حال استقلال خود را به عنوان یک عنصر معماری حفظ کرده باشند از رنگ کرم برای پوشش سازه فلزی استفاده شده است و پارچه­ های مورد استفاده نیز به رنگ کرم انتخاب شده­ اند.

امتیاز دهید
02122367612
سلام
در واتس اپ پاسخگوی شما هستیم