جدول مشخصات سازه پارچهای ساختمان اداری لایف دارو – تهران
سال اجرا | |
جنس لایه | پارچه: ۹۰۰gr/m2/الیاف: پلی استر/ رویه:PVC / روکش محافظ:PVDF |
مساحت | |
کارفرما | |
طراحی و معماری |
هدف از ساخت سازه چادری
پشت بام مجتمع اداری لایف دارو به عنوان فضای صرف غذا برای کارکنان این مجتمع تعریف شده است. برای این کار نیاز بود تا این قسمت مسقف گردد. از آنجایی که این کاربری از ابتدا برای این ساختمان تعریف نشده بود، لازم بود تا برای مسقف کردن این فضا از مصالحی استفاده شود که سبک بوده و بار کمتری را به سازه وارد کنند لذا سازه های چادری یکی از بهترین پیشنهادهایی میباشد که ارائه شد و توسط کارفرما محترم به تصویب رسید.
زیبایی سازه های چادری یکی دیگر از عواملی بود که در انجام و تصویب این پروژه نقش داشت. ایجاد یک سقف زیبا با فراز و فرودهای دلنشین یک طرح چشم نواز را هم برای فضای داخل ساختمان و هم بیرون از ساختمان فراهم میکند. در نهایت یک سقف چادری به صورت هوابند اجرا گردید که فضای داخل ساختمان را از بیرون ایزوله میکند.
مشخصات سازه های چادری
پلان این ساختمان به صورت دو مستطیل با ابعاد متفاوت و در کنار یکدیگر میباشد بنابراین سازه پارچهای بایستی خود را با این پلان نامتقارن تطبیق دهد. قابلیت استفاده در پلانهای نامنظم از خصوصیات بارز سازه های چادری است. یک سازه چادری هنگامی که با طراحی هوشمندانه همراه باشد میتواند به خوبی در فضاهای مختلف مورد استفاده قرار گیرد.
ترکیبی از المانهای مختلف برای سازه چادری ساختمان لایف دارو مورد استفاده قرار گرفته است. المانهای قوس، قله و دره و المان زیناسبی مواردی است که در این پروژه به کار رفته است.
در بالاترین نقاط از چهار عدد المان قوس استفاده شده است. این قطعات که دارای پلانی شبیه بیضی هستند از پارچه های نقرهای رنگ ساخته شدهاند و همانند یک نگین توسط پارچههای سفید رنگ احاطه شدهاند. در اطرف پارچههای نقرهای از المانهای زیناسبی استفاده شده است که به وسیله پارچه های PVC سفید رنگ تولید شدهاند. این پارچه ها تا مرزهای محیط ادامه پیدا میکنند و در نهایت با ترکیب با شیشههای محیطی یک فضای هوابند را به وجود میآورند.
سیستم سازه های فولادی
سازه پارچهای ساختمان لایف دارو بایستی به همراه دیوارههای شیشهای محیط، ایجاد کننده یک فضای هوابند باشد. برای این منظور یک فریم فولادی در تمام پیرامون سازه چادری در نظر گرفته شده است که هم تکیهگاهی برای سازه پارچه ای باشد و هم یک چهارچوب کلی برای دیوارههای شیشهای ایجاد شود. این فریم فولادی به وسیله ستونهایی به سازه اصلی ساختمان منتهی شده است.
شیوه اعمال نیرو به سازه های چادری دراین پروژه به روش کاورینگ میباشد. در این حالت پارچهها به تمام محیط اطراف خود کشیده شده و توسط تسمههای فلزی و پیچ در محل خود ثابت میشوند. در این شیوه، سازههای محیطی نقش تعیین کنندهای در فرم و ظاهر سازه چادری دارند، به گونهای که عملا فرم پارچه به وسیله این سازهها تعیین میگردد. بر روی پیرامون کار از لولهای نورد شده و قوس داده شده استفاده شده است و در میانه کار سازههایی به اشکال قله و دره مورد استفاده قرار گرفته است که باعث فرمدهی به پارچه میشوند.